Web site: Eld produserte illustrasjon av Oslo skyline

Deltagerne kommer fra hele verden

Designet ble inspirert av 80 og 90-talls cyber punk

Lys og interiør ble satt i sammenheng med webdesignet og illustrasjonene

Maler ble skapt med tanke på framtidig bruk og konsekvent identitet

Hexagon-klistremerker er meget populære blant programmerere

Web Rebels gir ut nye t-skjorter ved hver konferanse. Eld fikk gleden av å lage årets design

Se så glade folk ble med disse t-skjortene på seg!

Illustrasjonen ble produsert i noen forskjellige utgaver, tilpasset til variert bruk

Click! Click!

Eventdesign Web Rebels 2018

Web Rebels er en årlig non-profit-konferanse som tar for seg forskjellige temaer som berører programmeringspråket Javascript. Samtlige involverte i konferansen er utviklere som jobber i forskjellige teknologiforetak i Osloområdet. I løpet av våren 2018 ble jeg engasjert til å produsere det visuelle uttrykket til Web Rebels 2018 som ble holdt i juni.
Rollen min som designer gikk ut på å samarbeide tett med en mindre gruppe av de involverte bestående av tre programmerere og en interiørdesigner. Arbeidet gikk ut på å analysere tidligere års uttrykk og etablere en stil som skal fungere som et utgangspunkt til eventdesignet i flere år framover. Gjennom noen runder med idemyldring og forskning ble vi enige om at uttrykket skulle være lekent, teknologisk og tøft, og være noe åpent for variasjon på detaljnivå. Vi bestemte oss for at elementer fra nittitalls “cyberpunk” (kjent gjennom dataspill, anime, og science fiction) ville være et spennende uttrykk å ha som utgangspunkt til å komponere et holistisk design, i tillegg kunne det bringe fram nostalgiske følelser hos målgruppen.
Flatene som skulle formgis var diverse webdesign, skjermer, t-skjorter, program, stickers og pass.
Dette innebar typografiske valg, fargeuttrykk, form, komposisjon og illustrasjon og kombinasjoner av dette, tilpasset de forskjellige komponentene. Fargekombinasjonen blå, turkis, magenta og grønn ble i tillegg utnyttet i interiør- og lysdesignet. Tilbakemeldingene på uttrykket var veldig positive, og designet ble godt mottatt av oppdragsgiver, foredragsholderne og deltagerne.